Home Pageinformatie over urnenWat is een bio urn?

Wat is een bio urn?

Wat is een bio urn?

maart 28, 2020

Wat is een bio urn?

Biologische urnen worden ook wel eco urn, ecologische urn of bio urn genoemd.
Biologisch of ecologisch wordt door elkaar gebruikt. Alhoewel Ecologisch nauw verwant staat aan Biologisch, gaat Ecologisch nog een stap verder. Waar bij Biologisch geproduceerde producten rekening gehouden wordt met het milieu, mens, en dier, wordt bij Ecologisch geproduceerde producten het belang vooropgesteld van de gehele planeet, inclusief bodem, water, en lucht. Alles wat het ecosysteem kan schaden wordt vermeden tijdens het Ecologische proces.

In de benaming bij urnen gaat het vooral om de afbreekbare vorm van deze urnen. Ze zijn biologisch afbreekbaar. Zodra de urn wordt bijgezet in de grond of in de zee of een meer wordt meegevoerd zal de urn in zijn geheel worden afgebroken. Hoe snel dat gebeurd hangt af van diverse factoren zoals vochtigheid van de grond, samenstelling van de grond en dergelijke.

Niet afbreekbare onderdelen:

Sommige urnen kunnen toevoegingen bevatten die niet ontbinden zoals strass steentjes. Deze dienen voordat de urn te water wordt gelaten of in de grond wordt bijgezet verwijderd worden. Anders blijven deze in de natuur achter omdat deze niet snel afgebroken worden.

Deze biologisch afbreekbare urnen kunnen onderdeel zijn van een afscheidsritueel. De as wordt na ontbinding van de urn namelijk teruggegeven aan de natuur. Cradle to cradle principe.

Verstrooien van de as:

Een andere vorm van het teruggeven van de as aan de natuur is de verstrooiing van de as op een strooiveld of op een speciale plaats zoals op zee, in het buitenland, een plaats waar de overledene graag kwam.

Houten natuur urn:

Urnenhemel heeft diverse biologisch afbreekbare urnen. De serie natuur urnen zijn urnen die gemaakt worden van stukken hout die Michel krijgt aangeboden of zelf uitzoekt. Deze houten urnen zijn gemaakt van kersen-, walnoot-, taxus of perenhout van klein tot groot. Elke urn is uniek en kan niet nagemaakt worden dus enig in zijn soort. Ze zijn onbehandeld dus kunnen ook in de grond bijgezet worden.
Michel Ruigrok vult de collectie regelmatig aan in onze showroom.

Voor alle biologisch afbreekbare urnen geld dat ze ook gewoon binnen in huis geplaatst kunnen worden mits op een droge niet vochtige plaats.

Wilt u meer informatie over biologisch afbreekbare urnen dan kunt u terecht op www.urnenhemel.nl

Tags: , , ,