Veelgestelde vragen

In onderstaand overzicht vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons.

Klik op een vraag om antwoord te krijgen.

Wat gebeurt er na de crematie met de as?

Wat gebeurt er na de crematie met de as?

Na de crematie wordt de oven geruimd en as verzameld door een medewerker van het crematorium. Daarna vindt verpulvering plaats in een cremulator, ook wel asmolen genoemd. Het is een machine die de crematie resten fijner maalt. Zodat het kan worden verstrooit of in een urn kan worden geplaatst. De fijngemaakte as wordt in een as bus of strooikoker gedaan, waarna de as een maand( de wettelijke bezinningsperiode) in een algemene nis van het crematorium zal blijven.

In die tijd kunnen nabestaanden een beslissing nemen over de asbestemming. Na een maand kan de as worden opgehaald bij het crematorium of worden uitgestrooid op het strooiveld bij het crematorium of op een begraafplaats als dat de wens is.

De bezinningstijd zal wellicht binnenkort gewijzigd worden door de overheid. Tot die tijd gelden deze termijnen.

Wanneer kan ik de as ophalen?

Wanneer kan ik de as ophalen?

Wanneer een dierbare is overleden en gecremeerd, mag u na dertig dagen de crematie as bij het crematorium ophalen. In die dertig dagen, de wettelijke bezinningsperiode, kunt u bedenken wat u met de as wilt doen. Hier mag u natuurlijk ook langer over nadenken. In bijzondere gevallen kan de Officier van Justitie ontheffing verlenen van de genoemde termijn. De bezinningsperiode zal wellicht binnenkort worden gewijzigd door de overheid. Tot die tijd gelden deze termijnen.

Maak van te voren een afspraak met het crematorium wanneer u de as wilt komen ophalen. Dan heeft u een termijn waar u naar uit kan kijken.

Wat kan ik met de as doen?

Wat kan ik met de as doen?

U kunt de crematie as bijvoorbeeld bijzetten in een bestaand (urnen) graf of urnenmuur. Of u kunt de as bewaren in een urn, mini urn of assieraad.

Er is ook een derde optie: verstrooien. Lees elders verder over verstrooien en welke regels er zijn.

Bij het verdelen van de as onder meerdere familieleden of vrienden, of het willen bewaren van een gedeelte as nadat de rest verstrooid is, kunnen mini urnen van pas komen om de kleine hoeveelheden as in te bewaren. 

Hoeveel as blijft er over na een crematie van een volwassen persoon?

Hoeveel as blijft er over na een crematie van een volwassen persoon?

De hoeveelheid as die overblijft na crematie van een overleden volwassen persoon is doorgaans ongeveer 3 tot 3,5 liter.
Helaas is van tevoren niet met 100% zekerheid te bepalen of een urn inhoud van 3 tot 3,5 liter in alle gevallen voldoende is.

Soms is een urn met een inhoudsmaat van ongeveer 3,5 tot 4 liter nodig. In andere gevallen kan worden volstaan met een urn inhoud van ongeveer 2,5 tot 3 liter. De hoeveelheid as na een crematie is mede afhankelijk van het postuur en de botstructuur van de overledene, ook  het materiaal van de kist waarin de overledene is gecremeerd speelt een rol daarbij.

Het gebeurt nogal eens dat er van een klein persoon meer as overblijft dan van een groot persoon. Dit is niet altijd te begrijpen of uit te leggen.

Hoeveel inhoud moet mijn urn of as-sieraad hebben?

Hoeveel inhoud moet mijn urn of as-sieraad hebben?

Als je alle as van 1 persoon in 1 urn wilt doen,heb je een urn van tenminste 3 liter nodig.

Voor het vullen van een as-sieraad kan dat wisselen van een theelepelpuntje tot twee theelepeltjes as.

As-sieraden en urnen zijn over het algemeen vrij gemakkelijk zelf te vullen. Indien u het liever aan anderen overlaat, dan kunt u aan het crematorium of uw uitvaartverzorger vragen het te doen.

Urnenhemel.nl vult de bij ons gekochte urnen voor u. U kunt daarvoor een afspraak maken. Voor as-sieraden kunt u ook 2 theelepeltjes as opsturen en vullen wij het as=sieraad voor u. Daarna wordt het sieraad, met eventueel restant van de as, aangetekend aan u geretourneerd.

Hoe groot moet de urn voor mijn huisdier zijn?

Hoe groot moet de urn voor mijn huisdier zijn?

Dat hangt af van de grootte en het gewicht van het huisdier en ook de botstructuur. Dit kan variëren van 150 gram bij 1 kg gewicht tot wel 3000 gram bij een gewicht van 51 t/m 75 kg. Zie de volgende tabel.

Als u weet hoeveel uw huisdier weegt dan is hieronder af te lezen hoeveel as te verwachten is en hoe groot de urn dan ongeveer moet zijn. Ook hier geld dat niet precies te zeggen is hoeveel as er overblijft. Dat heeft met diverse factoren te maken.

Tot 1 kilo 0.15 liter (150 gram)
Van 1 t/m 12 kg 0.5 liter (500 gram)
Van 13 t/m 25 kg 1 liter (1.000 gram)
Van 26 t/m 36 kg 1.5 liter (1.500 gram)
Van 37 t/m 50 kg 2 liter (2.000 gram)
Van 51 t/m 75 kg 3 liter (3.000 gram)

 

Hoe werkt het vullen van de urn?

Hoe werkt het vullen van de urn?

Het vullen van een urn  vereist een zekere mate van nauwkeurigheid. Over het algemeen is het zeker zelf te doen. U bent vrij om te kiezen of u de urn zelf wilt vullen of dit wilt laten doen. U kunt altijd met uw uitvaartbegeleider of het crematorium overleggen, of het mogelijk is dat zij dit voor u doen. Hier zijn veelal kosten aan verbonden. Natuurlijk kunt u met ons een afspraak maken om de urn te vullen.

Wij vullen de bij ons gekochte urnen gratis. Voor as-sieraden kunt u ook 2 theelepeltjes as opsturen en vullen wij het sieraad voor u. Daarna wordt het sieraad met eventueel restant van de as aangetekend aan u geretourneerd.

Hoe de urn zelf te vullen?

Hoe de urn zelf te vullen?

Plaats eerst een plastic zak in de urn. Afhankelijk van het model kunt u bij het crematorium aangeven of u een as-bus of as-zak wilt ontvangen. Controleer de urn op beschadigingen voordat u deze vult en/of lijmt. Neem een trechter en schep de as voorzichtig in de urn. Zorg ervoor dat u de urn op een voldoende groot vel papier en een vlakke ondergrond zet, zodat de overtollige as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een platte kwast.

In ons assortiment zijn er urnen met schroefdop, deksel en afdekplaatje, die verlijmd kunnen worden. Vooral als u de urn buiten plaatst raden wij u aan deze te verlijmen of te kitten. Voor binnen kunt u een transparante siliconenkit gebruiken. Voor buiten raden wij transparante Poly Max kit van het merk BISON aan. Ecologisch afbreekbare urnen kunnen niet verlijmd worden. Deze hebben vaak doppen die, eenmaal gesloten, niet meer geopend kunnen worden.

Wat moet ik doen bij een beschadiging?

Wat moet ik doen bij een beschadiging?

Als de bestelling bij u beschadigd aankomt, willen wij u vragen binnen 24 uur contact met ons op te nemen. Als de doos al beschadigd is en de postbezorger is er nog, dan willen wij u vragen om de inhoud zo spoedig mogelijk te controleren. Dan kunt u namelijk de eventuele beschadigde inhoud meteen tonen aan de postbezorger en maakt hij er een aantekening van en kan het meteen retour nemen.

Heeft u vragen over het vullen of lijmen neemt u dan contact met ons op, zodat wij u kunnen adviseren.  Voor eventuele schade, voortvloeiende uit het zelf, of door derden, vullen en afsluiten van een urn of assieraad kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

 

 

Hoe as-sieraden te vullen?

Hoe as-sieraden te vullen?

Natuurlijk kunt u met ons een afspraak maken en een kleine hoeveelheid as (verzekerd) naar ons opsturen. Wij vullen kosteloos het as-sieraad. Wanneer er een beetje as overblijft sturen wij dit samen met het door u uitgekozen artikel retour.

Wij adviseren om de schroefsluiting na het vullen altijd vast te zetten met een druppeltje lijm.

 

Kan een urn altijd buiten staan?

Kan een urn altijd buiten staan?

De meeste urnen zijn niet geschikt voor een gedenkplek buiten. Urnen van RVS en graniet zijn geschikt als buiten-urn. En in sommige gevallen ook urnen van keramiek, porselein, glasfiber en glas. Messing urnen en marmeren urnen worden ook wel buiten geplaatst, zoals in een urnenmuur. Na verloop van tijd kunnen deze materialen gaan verweren.

Mag as verstrooid worden in het buitenland?

Mag as verstrooid worden in het buitenland?

ieder land heeft eigen regels omtrent asverstrooiing. U doet er dan ook verstandig aan om dit na te vragen bij de ambassade van het betreffende land.

Kan een urn met as mee in het vliegtuig?

Kan een urn met as mee in het vliegtuig?

As kunt u bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen meenemen in een urn of as bus. Een urn moet geschikt zijn voor doorlichting bij een rontgenapparaat bij de veiligheidscontrole. De urn kan dan, wanneer hij niet te zwaar is, worden meegenomen als handbagage.

Materiaalsoorten zoals marmer, kunststof, papier of hout zijn geschikt om mee te nemen als handbagage. Een urntas voor grotere urnen is aan te raden.

Wij adviseren u vooraf met de luchtvaartmaatschappij contact op te nemen om aan de bij hen geldende voorschriften te kunnen voldoen.

Hoe kan ik de urn vervoeren?

Hoe kan ik de urn vervoeren?

Een stevige tas voldoet in de meeste gevallen. Er zijn ook urn tassen te koop bij veel crematoria en bij webshops.

Past een buitenurn altijd in een urnen nis?

Past een buitenurn altijd in een urnen nis?

Niet altijd. Urnen hebben allemaal een eigen formaat. Ook de urnen nissen bij de diverse crematoria en begraafplaatsen verschillen van afmeting. Het beste kunt u vooraf de afmeting van de betreffende nis opmeten en eventueel doorgeven bij uw bestelling, zodat kan worden voorkomen dat de urn niet in de nis past.

Past de asbus van het crematorium in een urn?

Past de asbus van het crematorium in een urn?

In sommige gevallen kan een hele asbus in een sierurn geplaatst worden. Dit is altijd afhankelijk van het model van de urn en model van de door het crematorium geleverde asbus. In veel gevallen moet de crematie as vanuit de asbus (of strooikoker) worden overgeplaatst in een as zak of andere as-bus of rechtstreeks in de urn gegoten worden.

Hoe weet ik wat de juiste ringmaat is bij bestelling van een asring?

Hoe weet ik wat de juiste ringmaat is bij bestelling van een asring?

Het bepalen van een ringmaat moet secuur gebeuren. U kunt naar een juwelier gaan en daar de ringmaat laten bepalen van de vinger waaraan u de ring wilt dragen. Heb je een ring die al goed past, dan is het makkelijkste om die te gebruiken. Pak een liniaal en meet de doorsnede van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat. Brede ringen voelen strakker aan, meestal nemen we dan een halve maat groter.

Heb je al een passende ring?

Heb je een ring die al goed past, dan is het het makkelijkste om die te gebruiken. Pak een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat.

https://www.lucardi.nl/data/media/150px2.jpg

Een andere optie om je ringmaat te bepalen is met deze maatwijzer.

1. Print deze pagina uit met schaalgrootte 100%

2. Leg de ring op één van de cirkels die je ook hieronder kunt bekijken

3. Zorg ervoor dat de cirkel op het blad even groot is als de binnencirkel van de ring

4. Je kunt de ringmaat meteen aflezen

Kan een asring direct worden meegenomen?

Kan een asring direct worden meegenomen?

Nee, dat kan helaas in de meeste gevallen niet. Asringen worden op maat gemaakt door de kunstenares of edelsmid. Voor een goed passende asring hebben we uw juiste ringmaat nodig. De as, voor het vullen van de asring, kunt u bij ons afgeven of opsturen, zodat wij de ring voor u kunnen vullen.

Kan je met een as sieraad in het water?

Kan je met een as sieraad in het water?

Iedere fabrikant van sieraden zal adviseren om het liefst niet met sieraden in het water te gaan (te zwemmen, douchen of schoon te maken). Contact met spatwater is uiteraard geen probleem. Ook zouten, chloor, schoonmaak middelen, zeep etc. kunnen een sieraad of coatings, platings of harslagen aantasten. Eventueel kan dan verkleuring of het loslaten van een harslaag of siersteentjes in het sieraad plaatsvinden.

Hoe kan je zilver mooi houden?

Hoe kan je zilver mooi houden?

Het wordt in het algemeen aangeraden zilveren sieraden alleen op te poetsen met een zachte doek of zilverpoetsdoek.
Gegraveerde zilveren sieraden, zoals bijvoorbeeld een sieraad met een fotogravure, kunnen worden schoongemaakt met bijvoorbeeld HG zilver snelglans dip, een reinigingsmiddel voor donker geworden zilver. In verband met eventueel krassen wordt afgeraden fotogravures te behandelen met een zilverpoetsdoek.

 

 

Hoe meet je de juiste maat voor een as armband?

Hoe meet je de juiste maat voor een as armband?

Sommige asarmbanden worden speciaal op maat besteld. Het zelf meten van de pols gaat het beste met behulp van een flexibel meetlint.  De omtrek die je meet achter het knokkeltje, is de polsmaat. Afhankelijk van hoe strak, of los, je de armband wilt dragen moeten daar enkele centimeters bij opgeteld worden. Voor een nauw sluitende armband: + 1.5 cm., een normaal gedragen armband: + 2 cm. en een los gedragen armband: + 3 cm.

Is het veilig om crematie-as te versturen?

Is het veilig om crematie-as te versturen?

Het is een heel persoonlijke keuze. Er zijn mensen die as naar ons opsturen en er zijn mensen die dat niet willen. Bij het naar ons verzenden van crematie-as raden we u aan dit zeker aangetekend, en duidelijk voorzien van uw gegevens (en artikelnummer), aan ons op te sturen.
Met crematie-as gevulde urnen, mini urnen of as sieraden kunnen door ons worden verstuurd. Dit gebeurt heel zorgvuldig, goed ingepakt en per aangetekende – verzekerde post (Post NL).

Het is altijd uw eigen verantwoordelijkheid of u een gevuld gedenkartikel wilt laten versturen of niet. Wij vragen u of u een bericht wilt sturen als u de as heeft verstuurd, zodat wij de post extra kunnen checken en een mailtje kunnen sturen als het binnen is gekomen. Zodra wij het gevulde artikel naar u versturen krijgt u ook bericht, zodat u de verzending kunt volgen. Ook kunnen met as gevulde gedenkartikelen bij ons worden afgehaald.

Worden met as gevulde gedenkartikelen verzonden?

Worden met as gevulde gedenkartikelen verzonden?

Het is een heel persoonlijke keuze. Er zijn mensen die as naar ons opsturen en er zijn mensen die dat niet willen. Bij het naar ons verzenden van crematie-as raden we u aan dit zeker aangetekend, en duidelijk voorzien van uw gegevens (en artikelnummer), aan ons op te sturen.
Met crematie-as gevulde urnen, mini urnen of as sieraden kunnen door ons worden verstuurd. Dit gebeurt heel zorgvuldig, goed ingepakt en per aangetekende – verzekerde post (Post NL).

Het is altijd uw eigen verantwoordelijkheid of u een gevuld gedenkartikel wilt laten versturen of niet. Wij vragen u of u een bericht wilt sturen als u de as heeft verstuurd, zodat wij de post extra kunnen checken en een mailtje kunnen sturen als het binnen is gekomen. Zodra wij het gevulde artikel naar u versturen krijgt u ook bericht, zodat u de verzending kunt volgen. Ook kunnen met as gevulde gedenkartikelen bij ons worden afgehaald.

As uitstrooien, mag dat overal?

As uitstrooien, mag dat overal?

Er gelden strenge regels omtrent het verstrooien van crematie-as. Per gemeente wordt bepaald wat mag. Het is niet toegestaan om de as overal te verstrooien. Het beste kun u vooraf navraag doen bij de betreffende gemeente.  Er zijn speciale strooivelden, waar het toegestaan is om de as te verstrooien. Zoals bij begraafplaatsen en crematoria. Ook wordt wel as op zee uitgestrooid, wat in ieder geval is toegestaan. Heeft u een specifieke plek in gedachten om de crematie as te gaan verstrooien? Bijvoorbeeld een bos of park waar de overledene vaak wandelde. Dat mag alleen met toestemming van de eigenaar van de grond en als de APV van de gemeente zich er niet tegen verzet.

 

 

Moet as-verstrooiing geregistreerd worden?

Moet as-verstrooiing geregistreerd worden?

De houder van een crematorium / bewaarplaats van asbussen moet bijhouden wat er met de asbus en de as gebeurt bij het ophalen daarvan.
Daar wordt dat dus altijd genoteerd.

 

 

 

Is het mogelijk om een urn te begraven op een natuurbegraafplaats?

Is het mogelijk om een urn te begraven op een natuurbegraafplaats?

Het is lastig om een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden natuurbegraafplaats, aangezien de verschillende organisaties vaak nét andere regels hebben. Over het algemeen is het zo, dat er op natuurbegraafplaatsen ook urnen begraven mogen worden. Soms zijn er zelfs speciale ligplaatsen voor urnen.
Meestal wordt het aangeraden of verplicht gesteld dat de urn gemaakt is van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Het is verstandig om goed te informeren naar de regels van de plaats die u op het oog heeft.

Mag as worden meegenomen naar het buitenland?

Mag as worden meegenomen naar het buitenland?

Ja, dat mag. Het is wel raadzaam om een uittreksel van het register van overlijden en een crematieverklaring mee te nemen. Die wordt in de meeste gevallen in het Engels opgesteld en is verkrijgbaar via het crematorium. Ook kunt u informatie opvragen bij het betreffende consulaat of de ambassade en de luchtvaartmaatschappij. Bij de meeste kunt u de as meenemen in een urn of asbus.

De as meenemen in de passagiersruimte (handbagage)

De as meenemen in de passagiersruimte (handbagage)

U kunt de as van uw dierbare bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen meenemen in een urn. Die moet door het crematorium hermetisch gesloten zijn en geschikt voor het röntgenapparaat bij de veiligheidscontrole . De crematie urn dient namelijk ‘doorgelicht’ te worden. De beveiligingsmedewerkers kunnen hierdoor de inhoud zien, zodat de urn meegenomen mag worden in de passagiersruimte. Om vervelende situaties te voorkomen is het verstandig om voor de zekerheid bij uw luchtvaartmaatschappij na te vragen of de urn meegenomen mag worden en welke voorschriften daarvoor gelden. Stalen kisten of zware metalen urnen moeten worden ingecheckt.

Zijn alle urnen geschikt om mee te nemen in een vliegtuig?

Zijn alle urnen geschikt om mee te nemen in een vliegtuig?

Urnen die gemaakt zijn van marmer, kunststof of hout zijn toegestaan in de handbagage. Deze urnen zijn namelijk geschikt voor het röntgenapparaat. De urn moet hermetisch worden gesloten door het crematorium. Dit kan door middel van een schroefdop of –  in het geval van een ‘standaard’ asbus – door de deksel, welke op de urn wordt geklikt.  Wanneer de urn een losse deksel heeft kan de deksel van de urn worden verlijmd. Als u een urn van een ander materiaal heeft, kunt u ook deze urn – zonder inhoud –  met een verwijderbare deksel meenemen (beveiligingsmedewerkers kunnen op deze manier in de urn kijken) Tevens is het mogelijk om deze urn te versturen via bijvoorbeeld een vervoersbedrijf zoals DHL. Stalen kisten of zware metalen urnen moeten worden ingecheckt.

Is er een vergunning of certificaat nodig?

Is er een vergunning of certificaat nodig?

U heeft geen officiële documenten of een vergunning van de gemeente nodig.  Om onduidelijkheid bij de veiligheidscontrole te voorkomen (in bijvoorbeeld landen waar men hier minder ervaring mee heeft) kunt u bij uw crematorium een Engelstalige verklaring (omschrijving) van de crematie en overlijden laten maken, zodat de beveiligingsmedewerkers enige houvast hebben wat er het land binnen komt.

Wat is de levertijd?

Wat is de levertijd?

Wij verzenden uw bestelling binnen de termijn zoals beschreven bij het product, na ontvangst van de betaling, met PostNL. U ontvangt de bestelling dan binnen enkele werkdagen. Deurnen of assieraden die met de hand vervaardigd worden nadat u de bestelling hebt gedaan hebben langere levertijden. Bij het product staat dat vermeld. Wij houden u dan op de hoogte van de voortgang van uw bestelling. Ook kan het voorkomen dat een product net uitverkocht raakt, omdat deze veelvuldig wordt verkocht in korte tijd. Ook dan krijgt u bericht van de nieuwe levertijd.

Wat zijn de verzendkosten?

Wat zijn de verzendkosten?

Bij ons betaalt u geen verzendkosten boven een besteding van € 50,00. Bij besteding onder € 50,00 betaalt u € 4,95 bijdrage in de verzendkosten. Wij verzenden per pakketpost en, zo nodig, aangetekend met track- en tracenummer. De bijdrage in de verzendkosten naar België is € 6,95, buiten Nederland (binnen Europa) € 12,95 en buiten Europa is het € 25,00 voor aangetekende pakketpost.

Kan ook naar het buitenland worden verzonden?

Kan ook naar het buitenland worden verzonden?

Ja, wij hebben bijvoorbeeld veel klanten in België. Maar wij verzenden door heel Europa en ook erbuiten. Er gelden aangepaste bijdragen in de verzendkosten. Buiten Nederland (binnen Europa)  € 12,95 en buiten Europa is het € 25,00 voor aangetekende pakketpost.

Heeft u de producten op voorraad?

Heeft u de producten op voorraad?

Als er “op voorraad”bij het product staat betekent dat, dat wij het product:
A: op voorraad hebben staan in ons centraal magazijn
B: rechtstreeks laten versturen door de kunstenaar of leverancier
C: op voorraad hebben staan in onze showroom

Kan ik een urn personaliseren?

Kan ik een urn personaliseren?

Er zijn urnen die te beschilderen zijn. Wij hebben die mogelijkheid niet, dus dan zult u zelf een kunstenaar moeten uitzoeken die de beschildering kan aanbrengen. Wij verkopen alleen de urnen.

Kunt u ook graveren?

Kunt u ook graveren?

Nee, dat kunnen wij niet.

Zijn de prijzen in- of exclusief BTW?

Zijn de prijzen in- of exclusief BTW?

Alle prijzen in onze webshop zijn inclusief 21% BTW.

Welke betaalopties zijn er?

Welke betaalopties zijn er?

U kunt uw bestelling betalen via iDeal, PayPal of Mister Cash, Belfius, Bancontact of door middel van een handmatige bankoverschrijving of bij vooruitbetaling. Op onze website vindt u de aanwijzingen voor bestellen en betalen via de link:
http://www.urnenhemel.nl/verzenden-en-betalen/

Betalen via iDeal lukt niet

Betalen via iDeal lukt niet

Mogelijk is er een storing bij iDeal. Kijk op https://beschikbaarheid.ideal.nl/ of er een storing bij iDeal is. Als er een storing is dan moet deze eerst door uw bank zijn verholpen. U kunt dan later opnieuw proberen de bestelling te plaatsen of u kunt ervoor kiezen om de betaling d.m.v. een handmatige overboeking te doen. Laat het ons weten per mail info@urnenhemel.nl of bel ons op telefoonnummer 06-12203287 en wij regelen uw bestelling direct.

Het lukt niet de bestelling af te ronden, wat nu?

Het lukt niet de bestelling af te ronden, wat nu?

Bel ons op telefoonnummer 06-12203287 of mail naar info@urnenhemel.nl en wij helpen u verder.

Ik heb niet alle bestelde producten ontvangen, er zijn producten beschadigd of werken niet zoals verwacht?

Ik heb niet alle bestelde producten ontvangen, er zijn producten beschadigd of werken niet zoals verwacht?

Ondanks dat wij ieder product voor verzending controleren kan het voorkomen dat er iets mis is gegaan met de bestelling of dat er producten bij ontvangst beschadigd blijken te zijn. Geen probleem, dit lossen wij op. Als u binnen 24 uur na ontvangst van de bestelling telefonisch of anders per email contact met ons opneemt dan bespreken we met u hoe we dit oplossen. Indien producten dan geretourneerd moeten worden spreken wij met u een verzendwijze af en betalen wij, nadat wij van u een kopie van de declaratie van de bezorgdienst hebben ontvangen, de verzendkosten.
Het is belangrijk dat u uw ontvangen bestelling binnen 24 uur controleert. Indien wij binnen 24 uur na bezorging van uw bestelling geen bericht van u hebben ontvangen gaan wij er vanuit dat u de bestelling volledig en onbeschadigd heeft ontvangen.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen

Een bestelling die voor 16:00 wordt geplaatst wordt de zelfde dag verzonden en de eerstvolgende bezorgdag op uw adres bezorgd. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een vertraging van 1 werkdag bij PostNL. Heeft u uw bestelling na deze twee werkdagen nog steeds niet ontvangen? Mogelijk is er iets misgegaan tijdens de bezorging. Bijvoorbeeld het pakket paste niet door uw brievenbus, u was niet thuis, de brievenbus bleek ontoegankelijk of het door u opgegeven adres klopt niet. Wij verzoeken u om na deze twee dagen altijd direct contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch of anders per email.

Hoe zit het met Bedenktermijn, Afkoelingsperiode, Annuleren of Retourneren?

Hoe zit het met Bedenktermijn, Afkoelingsperiode, Annuleren of Retourneren?

Alles hierover is afzonderlijk vermeld op onze website, onderaan de pagina bij ‘Retourneren’ of via de link:
http://www.urnenhemel.nl/retourneren/

Zijn alle artikelen zoals op de foto?

Zijn alle artikelen zoals op de foto?

Veelal wel, vaak nog mooier. Het kan echter gebeuren dat kleuren van producten, zoals getoond op onze website, wat afwijken. Dit kan veroorzaakt worden door de instelling van uw beeldscherm. Daarnaast worden veel productfoto’s ons aangeleverd door derden. Op de kwaliteit daarvan hebben wij helaas geen invloed. Ook kan de maat van een object op een foto vertekend overkomen. Wij proberen de juiste maatvoeringen bij het product te noteren. Vraagt u er anders naar als het niet duidelijk is.
Bij handgemaakte producten kan het voorkomen dat het product afwijkt, omdat elk van die producten uniek is. Bij keramiek bijvoorbeeld kan de kleur en de vorm anders uitpakken dan op het fotovoorbeeld. Dat is de charme van met de hand gemaakte producten.

Hoe zit het met garantie?

Hoe zit het met garantie?

De volgende garantiebepalingen zijn opgenomen in onze algemene voorwaarden:

6. Garantie

6.1  Urnenhemel garandeert dat de producten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

6.2 Consument is verplicht de geleverde artikelen bij ontvangst onmiddellijk te controleren. Indien blijkt dat de afgeleverde artikelen verkeerd, ondeugdelijk of incompleet zijn, dan dient de consument(alvorens over te gaan tot terugzending) deze gebreken onmiddellijk schriftelijk te melden aan Urnenhemel doch uiterlijk binnen 5 dagen. Niet-zichtbare gebreken dienen uiterlijk binnen 10 dagen schriftelijk te worden gemeld bij Urnenhemel. Terugzending van de artikelen dient te geschieden in de originele verpakking(inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend. Ingebruikneming na constatering van gebreken, beschadiging ontstaan na constatering van gebreken, bezwaring en/of doorverkoop na constatering van gebreken, doet dit recht tot reclameren en terugzending geheel vervallen.

6.3 Indien klachten van de consument door Urnenhemel gegrond worden bevonden, zal Urnenhemel naar haar keuze de geleverde artikelen kosteloos vervangen indien op voorraad. Indien artikel niet meer leverbaar is zal restitutie plaatsvinden van het aankoopbedrag.

6.4 Deze garantie geldt niet indien: A) zolang de afnemer jegens Urnenhemel in gebreke is; B) de consument de geleverde artikelen zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren of bewerken; C) de geleverde artikelen aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd met de aanwijzingen van Urnenhemel en/of gebruiksaanwijzing op de verpakking zijn behandeld; D) de ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

6.5 Wij geven geen garantie op verkleuringen en slijtage van onze assieraden. Een duidelijke gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd.
Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor beschadigingen die voortkomen uit vul -en of lijmwerkzaamheden, tenzij de sieraden door ons zijn afgevuld.

Ik kan niet inloggen. Wat nu?

Ik kan niet inloggen. Wat nu?

Als u uw wachtwoord vergeten bent, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen door op de knop “wachtwoord vergeten” te drukken.

Mijn vraag staat er niet bij.

Mijn vraag staat er niet bij.

U kunt uiteraard contact met ons opnemen (06-12203287) of per e-mail (info@urnenhemel.nl). Daarnaast kunt u het contactformulier op onze website www.urnenhemel.nl gebruiken.

Mijn huisdier is overleden, wat nu?

Mijn huisdier is overleden, wat nu?

Wat te doen als je kat, hond of ander huisdier is overleden?
Als uw hond, kat of ander huisdier komt te overlijden dan is dat bijzonder verdrietig. U krijgt te maken met het gemis van zijn of haar aanwezigheid, de liefde die u mocht ontvangen en natuurlijk de verzorging van het dier. Naast het nemen van afscheid rest u na het overlijden een laatste zorg; het regelen van de laatste rustplaats. De opties voor u op een rij. 

Uw huisdier zelf begraven

Voor mensen met een tuin is de meest voor de hand liggende optie: begraven. Je mag honden, katten en andere (kleine) huisdieren in je eigen tuin begraven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je mag je dier bijvoorbeeld niet in plastic wikkelen en het graf moet tenminste één meter diep zijn. Wanneer je in een huurwoning woont, ben je geen eigenaar van de grond en mag je hierin dus geen huisdieren begraven.

Wanneer u besluit uw dier in eigen tuin te begraven doet u er goed aan van te voren óók na te denken over de vraag hoe lang u nog op deze plek zult wonen. Als u verhuist zult u immers het graf achter moeten laten. Dit kan een overweging zijn om uw dier een plek te geven op een speciale dierenbegraafplaats. Hier zijn, net als bij mensen, kosten aan verbonden.

Begraven is alleen een optie voor kleine huisdieren, paarden en pony’s mogen in Nederland namelijk niet worden begraven. Hou er rekening mee dat er (jaarlijks terugkerend) grafhuur betaald moet worden en dat u het graf zelf moet onderhouden. Als u dit laatste niet wilt of kunt, kan u hiervoor op sommige dierenbegraafplaatsen zelfs een tuinman inhuren.

Een overleden huisdier achterlaten bij de dierenarts
De dierenarts biedt deze mogelijkheid. Uw dierenarts regelt de verwerking van het overleden dier. Als het vervoeren een probleem is kan u in sommige regio’s de dierenambulance hiervoor inschakelen. Zij voorzien in een ophaalservice, bijvoorbeeld voor grote(re) honden.

Het kan zijn dat er sprake is van massacrematie (meerdere dieren die tegelijkertijd worden gecremeerd) en uitstrooiing van de as, maar vaker is er sprake van destructie ofwel vernietiging. Destructie is voor veel mensen niet echt een prettig idee. Destructie houdt in dat een speciaal destructiebedrijf de kadavers met een vrachtwagen ophaalt bij bijvoorbeeld boeren, slachthuizen en dierenartsen. Ze worden naar een verzamelpunt gebracht, waar de dode dieren en ander dierlijk afval verzameld en gezamenlijk vernietigd wordt.

Vaak wordt gedacht dat het wordt verwerkt in hondenvoer, maar dit is niet het geval. De kadavers worden versnipperd en/of verbrand en gebruikt om energie op te wekken of om onder andere stookolie van te maken.

Vraag uw dierenarts dus naar wat er precies met uw overleden dier gebeurt, als u dit bij hem achterlaat. Ook wanneer aangegeven wordt dat dieren gecremeerd worden, want dit betekent niet altijd een crematie zoals u die zelf misschien in gedachten had.

Uw overleden huisdier kunt u ook via de gemeente ‘afvoeren’
Een dood huisdier mag niet thuis in de kliko of GFT container worden gedumpt. Los van het feit dat dit niet de meeste respectvolle manier is om van uw overleden dier af te komen, kan u hier ook nog eens een forse boete voor krijgen. Bij de meeste gemeenten kan je een dood huisdier inleveren bij het afvalscheidingsstation. Deze dieren zullen via destructie (zie alinea hierboven) verwerkt worden. Wordt er in uw gemeente hondenbelasting geïnd? Licht uw gemeente dan in als uw hond is overleden. Zo krijgt u geen onterechte aanslag.

Spaar een proefdier door uw overleden huisdier beschikbaar te stellen
Uw overleden huisdier kan het leven van een ander (proef)dier sparen, via de Stichting Proefdiervrij. Dit kan door het na zijn/haar dood af te staan aan de Universiteit Utrecht. Hieraan zijn strenge voorwaarden verbonden en overleg met eigen dierenarts is vooraf altijd noodzakelijk.

Dierenartsen in opleiding leren van het onderzoek dat gedaan wordt op overleden dieren. Hoewel dit een heel nobel doel is, moet u er rekening mee houden dat de resten van uw ontlede dier alsnog naar de destructie gaan.

Uw overleden huisdier laten opzetten
Misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar volgens de Nederlandse Vereniging van Preparateurs wel een optie die steeds populairder wordt. Opzetten is de meest tastbare vorm die u kan kiezen om uw dier te herdenken, maar kan ook leiden tot een flinke teleurstelling. Het is namelijk moeilijk om bij een opgezet dier de juiste blik in de ogen te vangen. Een opgezet dier krijgt vaak een oogopslag waar het baasje zijn dier niet meer in herkend. Bovendien is het opzetten van bijvoorbeeld een hond of kat een kostbare aangelegenheid, omdat het bijzonder veel tijd kost.

Uw hond of kat cremeren
Overleden (huis)dieren kunnen in verschillende huisdierencrematoria in Nederland gecremeerd worden. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het dier en of je kiest voor een groeps- of individuele crematie. Het laten cremeren van uw dier geeft u de mogelijkheid en de vrijheid om de as op respectvolle wijze te bewaren of te laten uitstrooien. Bewaren van as kan alleen als u kiest voor een individuele crematie.

Een dierenurn kan u ergens in huis of (indien geschikt) in uw tuin een plek geven. Er bestaan ook biologische urnen van 100% natuurlijk materiaal die u direct of op den duur (wanneer u er aan toe bent) kunt begraven of te water kunt laten. Sommige mensen laten een klein beetje as verwerken in een assieraad. Wij bieden een ruime keuze uit dierenurnen en – assieraden. Die vindt u op onze website http://www.urnenhemel.nl/product-categorie/dieren-urnen/

Waar kan ik mijn dier laten cremeren?

Waar kan ik mijn dier laten cremeren?

Overleden (huis)dieren kunnen in verschillende huisdierencrematoria in Nederland gecremeerd worden. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het dier en of je kiest voor een groeps- of individuele crematie. Het laten cremeren van uw dier geeft u de mogelijkheid en de vrijheid om de as op respectvolle wijze te bewaren of te laten uitstrooien. Bewaren van as kan alleen als u kiest voor een individuele crematie.

Een dierenurn kan u ergens in huis of (indien geschikt) in uw tuin een plek geven. Er bestaan ook biologische urnen van 100% natuurlijk materiaal die u direct of op den duur (wanneer u er aan toe bent) kunt begraven of te water kunt laten. Sommige mensen laten een klein beetje as verwerken in een assieraad.

U ben vrij om te bepalen waar en wanneer u een dierenurn uitkiest. U kunt de as namelijk ook meenemen in een (tijdelijke) askoker. Dat is bijvoorbeeld handig als u bij het dierencrematorium niet direct vindt wat u zoekt, of meer tijd nodig heeft om in alle rust een geschikte dierenurn uit te zoeken. Wij bieden een ruime keuze uit dierenurnen en – assieraden, die regelmatig wordt aangevuld. Die vindt u op onze website http://www.urnenhemel.nl/product-categorie/dieren-urnen/