Home PageInformatie over bestellen bij UrnenhemelDoneeractie Steunpunt Nova

Doneeractie Steunpunt Nova

februari 18, 2021

Steunpunt Nova:

Een landelijk, onafhankelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen op het moment dat welkom heten en afscheid nemen samenkomt. En voor de zorgprofessionals die deze ouders begeleiden.

Visie

Alle ouders die met perinatale sterfte te maken krijgen worden door de zorgverlener direct gewezen op Steunpunt Nova, zodat ze snel toegankelijke, laagdrempelige en makkelijk te vinden informatie krijgen en niet hoeven te dolen in het woud van versnipperde informatie.

Voor zorgverleners organiseren wij trainingen, symposia en klinische lessen. De kernteam-ouders zullen hun ervaringen delen zodat ouders die een baby verliezen optimale en de meest empatisch mogelijke zorg krijgen.

We faciliteren lotgenotencontact. We hebben een eigen vestiging waar ouders kunnen samenkomen en diverse activiteiten worden georganiseerd.

We kunnen op termijn ouders financieel ondersteunen bij de organisatie van het afscheid.

Betekenis van de naam

Nova heeft twee betekenissen:

  • “nieuw” voor het nieuwe leven dat zich aankondigde.
  • een ster die plotseling veel helderder wordt en daarna geleidelijk, over een periode van maanden tot vele jaren, tot haar vroegere helderheid terugkeert.

Ondanks dat je kindje buiten de buik niet of kort heeft geleefd zal hij voor altijd een speciale plek innemen in je leven.

De ondertitel van Steunpunt Nova is ‘verloren verwachting’ omdat alle ouders die IN VERWACHTING zijn een toekomstbeeld creëren. Het maakt niet uit hoe lang of kort de zwangerschap duurt, als je kindje niet blijft, moet je afscheid nemen van die verwachting.

We hebben ook vier hulpkaarten ontwikkeld die je snel een overzicht geven waar je aan zou kunnen denken:

Hulpkaart De bevalling

Hulpkaart Herinneringen maken

Hulpkaart Dagen tot de uitvaart

Hulpkaart De uitvaart

Urnenhemel doneert in Februari:

Wij steunen Steunpunt Nova de gehele maand februari! Van elke bestelling doneren wij €1,00. Door te bestellen bij Urnenhemel steunt u tevens een goed doel.

Helpt u mee?

Tags: , , ,