as strooikoker honden in verschillende maten

as strooikoker honden in verschillende maten is een koker met 2 kamers met een handig afneembaar deksel met een binnendeksel.
De koker is te personaliseren met tekst, afbeeldingen, foto’s en dergelijke.
Voor het verstrooien van as van uw hond op een waardige manier.
Eenvoudig in gebruik.
Strooikoker is biologisch afbreekbaar.

Vulinstructie: zie de foto in de fotogalerij. De binnenste witte koker schuift u uit de buitenste koker. De onderkant is open en daar vult u de as. u schuift de buitenste koker eroverheen en plakt de sticker die meegeleverd is op het gaatje. Daarna draait u de strooikoker om. Op het moment van verstrooien drukt u het rondje aan de bovenkant van de strooikoker los.

Vergelijk

Beschrijving

Deze as strooikoker honden in verschillende maten in de vorm van een strooikoker kan inderdaad voor het uitstrooien van de as van uw hond dienen nadat deze is gecremeerd. De as wordt in de koker gedaan waarna u de dubbele dop erop doet ter bescherming. Zodra u de as wilt uitstrooien, draait u de dop eraf en kan er vanuit de volgende dop met gat worden verstrooit op de geliefde plek van uw hond bijvoorbeeld op het strand, het bos of in uw eigen tuin.

as strooikoker honden in verschillende maten

Indien u de as gewoon wilt bewaren zodat u uw geliefde huisdier voor altijd bij u wilt houden, kunt u de koker ook bewaren in zijn huidige vorm. Door de print van honden erop is hij prachtig om als huisaltaar in huis te bewaren en er eventueel een lichtje bij te branden op speciale dagen.
De koker is biologisch afbreekbaar.
Binnenin de koker is er nog ruimte om een foto te plaatsen in de dop om de koker te verpersoonlijken met een foto van uw hond.

De kleinste maat de keepsake heeft geen dubbele kamer en geen strooigat.

Volgens de wet mag as verstrooid worden. Eigenlijk overal waar je maar wilt. Wel is hiervoor toestemming nodig bij de eigenaar van de grond, waarboven de as uitgestrooid zal worden. Soms dus bij eigenaren voor de overheid.

In de praktijk zie je dat de meeste mensen zonder toestemming, as verstrooien boven hun gewenste gebied of grond. Bijvoorbeeld in de bossen, het strand of in de duinen. Vanuit een parachute of op het water. Als je dit toch doet; hou dan altijd rekening met de medemens. Let bijvoorbeeld op de wandelaars, fietsers, watersporters etc.

Soms willen mensen direct het as verstrooien. In zo’n geval is het handig om aan het crematorium, of ze de as vanuit de asbus in de strooikoker doen. De strooikoker is vaak van karton en is een hulpmiddel om makkelijk as te verstrooien. As zit normaal gesproken in een plastic zak in de urn. Dit is wat moeilijker om uit te strooien.

As verstrooien op water
Bijvoorbeeld vanuit een boot of vanuit het vliegtuig kan er as verstrooid worden boven het water. Als je zelf geen behoefte of door andere redenen zijn om hierbij niet aanwezig te (willen) zijn, kun je dit vragen aan het crematorium of de uitvaartverzorging. Zij zullen de as gaan verstrooien en de nabestaande op de hoogte stellen wanneer het as is verstrooid. Ook als je geen melding wilt, is dit natuurlijk prima. Overleg altijd met de uitvaartverzorger. De datum achterhalen kan later ook nog, als je het door het uitvaartcentrum laat doen.

In veel gevallen hebben mensen zelf geen boot tot hun beschikking. Er zijn bedrijven waar je dit kunt regelen. Ook de uitvaartverzorger kun je helpen bij het verstrooien. Uiteraard kun je dit ook zelf doen. De bedrijven die dit doen, gebruiken vaak verschillende tarieven hiervoor.

Het meest wordt er gekozen om de as (vlak) boven de zee of water uit te strooien. Daarnaast wordt er veel gekozen om het as in een zogenaamde waterurn te plaatsten in het water. Deze urn met de as zal zich in het water gaan verspreiden. De urn is meestal kwetsbaar en dit moet voorzichtig vervoerd worden.

As in de lucht verstrooien
Tijdens een vliegtuig of helikopter vlucht kan er ook as uitgestrooid worden. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met een heliumballon. Dit kan ook vanuit de urn. Doe dit altijd wel voorzichtig.

In Nederland zijn meer dan 10 plaatsen waar je terecht kunt om as uit te strooien. Je kunt meevliegen, zelf strooien, of vanaf de grond naar de vlucht kijken. Zoals je nu weet, kun je overal as verstrooien.

Extra informatie

Afmetingen N/B
as strooikoker honden

keepsake 65 cc, S 380 cc, M 690 cc, L 1520 cc

Materiaal

papier

Kleur

veelkleurig

Levertijd

2 tot 5 werkdagen

Toepassing

Binnen en buiten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “as strooikoker honden in verschillende maten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13.5031.00

Vergelijk