as strooikoker charcoal in verschillende maten

as strooikoker charcoal in verschillende maten is een as strooikoker met 2 kamers met een handig afneembaar deksel met een binnendeksel.
De koker is te personaliseren met tekst, afbeeldingen, foto’s en dergelijke.
Te gebruiken voor het verstrooien van as op een waardige manier.
Is erg eenvoudig in gebruik. Het leent zich ook voor het meenemen per vliegtuig.
Deze strooikokers zijn biologisch afbreekbaar.
De Mini urn is ook als kinder urn te gebruiken.

Vulinstructie: zie de foto in de fotogalerij. De binnenste witte koker schuift u uit de buitenste koker. De onderkant is open en daar vult u de as. u schuift de buitenste koker eroverheen en plakt de sticker die meegeleverd is op het gaatje. Daarna draait u de strooikoker om. Op het moment van verstrooien drukt u het rondje aan de bovenkant van de strooikoker los.

In diverse formaten verkrijgbaar.

Vergelijk

Beschrijving

Deze strooikoker is leverbaar van klein tot groot en zijn bedoeld om (kleine) hoeveelheden as te kunnen verstrooien op een plaats naar keuze. Deze as strooikoker charcoal in verschillende maten is uiteraard ook binnen te gebruiken als urn om as te bewaren in huis. Deze strooikokers kunnen ook meegenomen worden naar het buitenland.

as strooikoker charcoal in verschillende maten

Er zijn verschillende maten te krijgen zodat het formaat past bij de vorm van de strooi ceremonie. De kleinste afmetingen zijn bijvoorbeeld bedoeld om kleine hoeveelheden as onder familieleden of vrienden te verdelen zodat iedereen een aandenken thuis kan bewaren. Ook kinderen die in de afscheidsceremonie de as willen verstrooien vanuit deze as strooikoker groen kunnen een kleine as strooikoker vasthouden.

De grootste strooikoker van bijna 4 liter is bedoeld om de volledige as van een volwassen persoon te bewaren of uit te strooien. In de as strooikoker charcoal van bijna 2 liter kan ongeveer de helft van een volwassen persoon bewaard worden of kan als kinder urn gebruikt worden.

Deze strooikokers zijn ook met andere opdrukken leverbaar zoals maan, regenboog, bos, duif, beer en andere afbeeldingen.
De strooikoker is biologisch afbreekbaar, zodat het ook in de grond bijgezet kan worden en langzaam zal vergaan.
De as strooikoker charcoal in verschillende maten heeft een dubbele kamer waarop u eventueel nog iets persoonlijks kunt schrijven.

De kleinste maat keepsake heeft geen dubbele kamer en geen strooigat.

Strooikokers mogen ook naar het buitenland worden meegenomen maar vraag bij de ambassade van dat land even na wat de regels zijn met betrekking tot het verstrooien van as in dat land. Soms zijn er speciale plaatsen waar dat mag gebeuren op land of op zee.

Algemene informatie over as verstrooien:
Volgens de wet mag as verstrooid worden. Eigenlijk overal waar je maar wilt. Wel is hiervoor toestemming nodig bij de eigenaar van de grond, waarboven de as uitgestrooid zal worden. Soms dus bij eigenaren voor de overheid.

In de praktijk zie je dat de meeste mensen zonder toestemming, as verstrooien boven hun gewenste gebied of grond. Bijvoorbeeld in de bossen, het strand of in de duinen. Vanuit een parachute of op het water. Als je dit toch doet; hou dan altijd rekening met de medemens. Let bijvoorbeeld op de wandelaars, fietsers, watersporters etc.

Soms willen mensen direct het as verstrooien. In zo’n geval is het handig om aan het crematorium, of ze de as vanuit de asbus in de strooikoker doen. De strooikoker is vaak van karton en is een hulpmiddel om makkelijk as te verstrooien. As zit normaal gesproken in een plastic zak in de urn. Dit is wat moeilijker om uit te strooien.

As verstrooien op water met de as strooikoker blauw in verschillende maten:
Bijvoorbeeld vanuit een boot of vanuit het vliegtuig kan er as verstrooid worden boven het water. Als je zelf geen behoefte of door andere redenen zijn om hierbij niet aanwezig te (willen) zijn, kun je dit vragen aan het crematorium of de uitvaartverzorging. Zij zullen de as gaan verstrooien en de nabestaande op de hoogte stellen wanneer het as is verstrooid. Ook als je geen melding wilt, is dit natuurlijk prima. Overleg altijd met de uitvaartverzorger. De datum achterhalen kan later ook nog, als je het door het uitvaartcentrum laat doen.

In veel gevallen hebben mensen zelf geen boot tot hun beschikking. Er zijn bedrijven waar je dit kunt regelen. Ook de uitvaartverzorger kun je helpen bij het verstrooien. Uiteraard kun je dit ook zelf doen. De bedrijven die dit doen, gebruiken vaak verschillende tarieven hiervoor.

Het meest wordt er gekozen om de as (vlak) boven de zee of water uit te strooien. Daarnaast wordt er veel gekozen om het as in een zogenaamde waterurn te plaatsten in het water. Deze urn met de as zal zich in het water gaan verspreiden. De urn is meestal kwetsbaar en dit moet voorzichtig vervoerd worden.

As in de lucht verstrooien met de as strooikoker blauw in verschillende maten:
Tijdens een vliegtuig of helikopter vlucht kan er ook as uitgestrooid worden. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met een heliumballon. Dit kan ook vanuit de urn. Doe dit altijd wel voorzichtig.

In Nederland zijn meer dan 10 plaatsen waar je terecht kunt om as uit te strooien. Je kunt meevliegen, zelf strooien, of vanaf de grond naar de vlucht kijken. Zoals je nu weet, kun je overal as verstrooien.

Extra informatie

Materiaal

papier

Kleur

Blauw

Levertijd

2 tot 5 werkdagen

Toepassing

Binnen en buiten

strooikoker charcoal

keepsake 65 cc, S 380 cc, M 690 cc, L 1860 cc, XL 3790 cc

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “as strooikoker charcoal in verschillende maten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13.5042.00

Vergelijk