Keramiek mini urn Milo met bolletjes

Keramiek mini urn Milo met bolletjes. Prachtig vormgegeven bol urn met mini bolletjes er boven op geboetseerd. Gebakken in keramiek door Bernadette van den Steen.
Hierin kunt u op subtiele wijze de as van uw dierbare bewaren na crematie.

Elke urn uit deze serie wordt met de hand vervaardigd en geglazuurd waardoor deze telkens uniek zijn. De kleur en vorm kan daardoor afwijken van het fotovoorbeeld.

 

Vergelijk

Beschrijving

Keramiek mini urn Milo met bolletjes. Prachtig vormgegeven bol urn met mini bolletjes bovenop  geboetseerd.  Kunstwerk is in keramiek gebakken door Bernadette van den Steen.
Urnenhemel vindt het belangrijk dat er urnen in de collectie voorkomen die stuk voor stuk uniek zijn. Deze serie is daar een goed voorbeeld van.

Keramiek mini urn Milo met bolletjes

Hierin kunt u op subtiele wijze de as van uw dierbare bewaren na crematie. Deze mini urn kunt u in huis plaatsen als huisaltaar om er een kaarsje naast te branden.

Mini urnen worden veelal gebruikt om de as van een dierbare na crematie te verdelen onder verschillende familieleden of vrienden. Ook als het merendeel van de as verstrooit gaat worden maar men wil een klein gedeelte van de as toch nog bewaren als herinnering aan de overledene, is een mini urn zoals de keramiek mini urn milo met bolletjes, een veel gebruikte oplossing.

Elke urn uit deze serie wordt met de hand vervaardigd en geglazuurd waardoor deze telkens uniek zijn. De kleur en vorm kan daardoor afwijken van het fotovoorbeeld.

Bernadette van der Steen-werkwijze

Algemene omschrijving: Het woord “keramiek” komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Van origine werd het woord gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei gebaseerd. Hiervan zijn er zeer veel en ze worden gemaakt van uiteenlopende kleisoorten, diverse toeslag stoffen en allerlei procedés (bijvoorbeeld een verschillende oventemperatuur).

Bij de traditionele keramieken valt bijvoorbeeld te denken aan gebruiksvoorwerpen zoals potten en serviezen in porselein, aardewerk of steengoed, aan bouwmaterialen (baksteen, straatstenen en tegels) en aan sanitair (wasbakken en dergelijke). Tegenwoordig zie je het veel terug in urnen en mini urnen.

Aardewerk wordt gebakken van klei bij een temperatuur van 800 tot ongeveer 1100°C, waarbij geen sintering of verglazing optreedt. Aardewerk wordt vrijwel altijd geglazuurd.

asbestemming,cremeren,rouwverwerking,urn,crematie, huisaltaar, keepsake

Extra informatie

Materiaal

keramiek

Afmeting

6 cm

Inhoud

0,10 L

Toepassing

Binnen

Levertijd

2 tot 5 werkdagen

milo met bolletjes

wit, zwart, munt, coral, turqoise, purper, midnight blue, cactus, metal gold, metal platinum

57.0073.75

Wissen
Vergelijk