Home Pageinformatie over assieradenAssieraden

assieraden

Assieraden

september 14, 2014

assieraden

Als uw dierbare overlijdt en u afscheid heeft genomen door middel van een crematie wilt u misschien graag de as op een bijzondere manier bij u dragen. Assieraden zijn hiervoor erg geschikt.
Assieraden zijn er in veel verschillende vormen hartjes, klavertjevier, asbusjes en vlinders. Ze zijn verwerkt in een hanger, bedel, armband of ring. Het wordt ook wel een asketting of urnketting genoemd.

In onze webwinkel vindt u een ruim assortiment aan assieraden.

Als de as na de crematie wordt overgedragen aan de nabestaanden komt de vraag ter sprake of de as onderling verdeelt gaat worden (als er meerdere nabestaanden zijn). Er kan dan gekozen worden om de as te verdelen over meerdere personen. Vervolgens kan iedereen de keuze voor zichzelf maken wat ermee gaat gebeuren. De één zal kiezen voor een urn, de ander voor een strooikoker. Maar er kan ook gekozen worden voor een assieraad. Er is voor een assieraad maar een klein beetje as nodig om het altijd dichtbij te kunnen meedragen.

De assieraden van Urnenhemel zijn allemaal van goede kwaliteit en deugdelijk materiaal.

Hoe vult u het Assieraad?

  • Draai het schroefdopje van de asbedel los (zijkant of bovenkant). Mocht de as niet fijn genoeg vermalen zijn bij het crematorium, gebruik dan eventueel een vijzel of twee lepeltjes om de as fijner te malen.
  • Gebruik als trechtertje een klein stukje opgerold papier (in trechtervorm).
  • Bij een schroefdopje aan de bovenkant van de asbedel kunt u overwegen een druppeltje lijm aan het schroefdraad te doen zodat het niet meer loskomt. Bij een schroefdopje aan de zijkant van de asbedel is dit niet noodzakelijk.

Adviezen voor het dragen van het Assieraad

  • Voorkom contact met water. U kunt het beste dus niet onder de douche gaan met het assieraad.
  • Zeepresten, schoonmaakmiddelen, zouten en zuren kunnen het assieraad aantasten.
  • U kunt het beste het assieraad tijdens sporten afdoen. Contact door middel van zweten (zuurgehalte) kan er voor zorgen dat de coating van het sieraad aangetast wordt.
  • Maak het assieraad niet met zeep schoon, het kan er voor zorgen dat de coating van het sieraad aangetast wordt.
  • Schade als gevolg van zelf vullen, schoonmaken van het assieraad of het verkleuren/beschadigen van het assieraad zijn uitgesloten van garantie.

Heeft u vragen hierover, neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op.
Als service kunnen wij uw assieraad voor u vullen. U kunt daarover vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Tags: , , , , ,