traan mini urn keramiek diverse vormen

traan mini urn keramiek diverse vormen. Keramiek in de vorm van een traan urn in 3 kleurstellingen en hol van binnen waarin u as kunt bewaren van uw dierbare na crematie.
Ook andere kleine herinneringen kunnen hierin bewaard worden.

Komt uit de urnencollectie van Ingrid Gijzen.

Elk item uit deze serie wordt met de hand vervaardigd en geglazuurd waardoor deze telkens uniek zijn.De kleur en vorm kan daardoor afwijken van het fotovoorbeeld.

ingrid profielIngrid Gijzen, keramiste.

Vergelijk

Beschrijving

traan mini urn keramiek diverse vormen. Keramiek urn in de vorm van een traan, waarin de as van een dierbare of van een huisdier bewaard kan worden. U kunt deze urn gemakkelijk zelf vullen. Het deksel wordt verlijmd met de meegeleverde lijm na het vullen.

traan mini urn keramiek diverse vormen

Komt uit de urnencollectie van Ingrid Gijzen, onze keramiste.

Elk item uit deze serie wordt met de hand gemaakt en geglazuurd waardoor deze telkens uniek zijn. De tranen die nu hier staan afgebeeld zijn op voorraad zolang de voorraad strekt. Ze worden bijgemaakt als de voorraad op raakt.

De tranen zijn te krijgen in 3 kleurstellingen met goudkleurige accenten: Ibizablauw, lichtblauw en groenblauw. De blauwe glazuur heeft een craquelé  uitstraling waardoor het lijkt of er kleine barstjes over de traan lopen. Symbolisch voor het verdriet van het gemis.

Verschillende vormen:

Er is 1 traan waarbij het deksel gebarsten is en dat is weer verlijmt, dus weer gedicht, de keramiste vindt dit juist mooi bij de urn passen. Op de foto is te zien welke dat is.
Bij het bestellen klikt u op de verschillende opties en dan verschijnt de foto van de desbetreffende urn in beeld. Zo kunt u de juiste keuze maken.

Mini urnen worden vooral gebruikt als de as van een dierbare verdeelt wordt onder meerdere familieleden of vrienden. Ook als de as verstrooit wordt en het toch fijn is om een beetje as te bewaren, kan dat in een mini urn.

Het woord “keramiek” komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Van origine werd het woord gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei gebaseerd. Hiervan zijn er zeer veel en ze worden gemaakt van uiteenlopende kleisoorten, diverse toeslagstoffen en allerlei procedés (bijvoorbeeld een verschillende oventemperatuur).

Bij de traditionele keramieken valt bijvoorbeeld te denken aan gebruiksvoorwerpen zoals potten en serviezen in porselein, aardewerk of steengoed, aan bouwmaterialen, maar dus ook aan urnen!

Aardewerk wordt gebakken van klei bij een temperatuur van 800 tot ongeveer 110 gr C, waarbij geen verglazing optreedt. Aardewerk wordt vrijwel altijd geglazuurd

 

Extra informatie

Levertijd

3 tot 5 weken

Materiaal

keramiek

Toepassing

Binnen

traan

lichtblauw 11×9 cm, lichtblauw 11×7 cm, lichtblauw 14 x 6 cm, groen 11×7 cm, groen 13×6 cm, ibizablauw 16×8 cm, ibizablauw 12×8 cm, ibizablauw 13×5,5cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “traan mini urn keramiek diverse vormen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

50.00

Vergelijk

Andere suggesties…