Home PageFAQWaar kan ik mijn dier laten cremeren?

Waar kan ik mijn dier laten cremeren?

december 12, 2018

Waar kan ik mijn dier laten cremeren?

Overleden (huis)dieren kunnen in verschillende huisdierencrematoria in Nederland gecremeerd worden. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het dier en of je kiest voor een groeps- of individuele crematie. Het laten cremeren van uw dier geeft u de mogelijkheid en de vrijheid om de as op respectvolle wijze te bewaren of te laten uitstrooien. Bewaren van as kan alleen als u kiest voor een individuele crematie.

Een dierenurn kan u ergens in huis of (indien geschikt) in uw tuin een plek geven. Er bestaan ook biologische urnen van 100% natuurlijk materiaal die u direct of op den duur (wanneer u er aan toe bent) kunt begraven of te water kunt laten. Sommige mensen laten een klein beetje as verwerken in een assieraad.

U ben vrij om te bepalen waar en wanneer u een dierenurn uitkiest. U kunt de as namelijk ook meenemen in een (tijdelijke) askoker. Dat is bijvoorbeeld handig als u bij het dierencrematorium niet direct vindt wat u zoekt, of meer tijd nodig heeft om in alle rust een geschikte dierenurn uit te zoeken. Wij bieden een ruime keuze uit dierenurnen en – assieraden, die regelmatig wordt aangevuld. Die vindt u op onze website http://www.urnenhemel.nl/product-categorie/dieren-urnen/